ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Ο Σταϊκούρας θέλει ρόλο Προκρούστη και στην Υγεία

02.06.2014 09:55

Οι ενδοκυβερνητικές ίντριγκες για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό είναι στην πρώτη γραμμή ανάμεσα σε υπουργούς, υφυπουργούς και εν αναμονή βουλευτές που ασκούν πιέσεις για πολιτικά – και όχι μόνο – οφέλη.

Στο αλισβερίσι αυτό, μπαίνουν δυναμικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας τα οποία επιδιώκουν για μια ακόμα φορά να καθορίσουν ποιοι θα κάτσουν και σε ποια υπουργική καρεκλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι διαρροές σε ΜΜΕ της…Λαμίας ( ναι, ναι, της Λαμίας!) που φέρνουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Χρηστό Σταϊκούρα – που όλως τυχαίως εκλέγεται στην περιοχή- να αναλαμβάνει υπουργός Υγείας προκειμένου να βάλει τάξη στα εκεί οικονομικά!
 
Όμως οι προβλέψεις αυτές και η επιθυμία του κ. Σταϊκούρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε δυσμενέστερη από την σημερινή κατάσταση, μιας και η λογική του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας είναι η περιστολή των δαπανών εις βάρος της κοινωνίας.

Μαθαίνουμε ότι στις… ορέξεις του κ. Σταϊκούρα έχει βάλει φρένο και ο Ευ. Βενιζέλος, αφού εκτιμά πως στο συγκεκριμένο υπουργείο πρέπει να ακολουθηθεί μια πιο κοινωνική πολιτική, η οποία είναι πολύ μακριά από το προφίλ και… το στυλ του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18
Exit mobile version