search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:19
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές 2024: Τεράστια προβλήματα και πολιτικός κυνισμός

25.04.2024 13:25
despoian spanou 765- new

Είναι σίγουρο ότι οι Ευρωεκλογές του 2024 θα διεξαχθούν σε χειρότερες συνθήκες από όλες τις προηγούμενες. Μετά από 79 χρόνια από την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πρώτη φορά είναι τόσο μεγάλος ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης με δεδομένο ότι εξελίσσονται δύο πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, που μπορούν να λάβουν παγκόσμια διάσταση.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος έχει κλείσει δύο χρόνια και η σύγκρουση είναι μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ(ΗΠΑ-Ε.Ε) που χρησιμοποιεί ακόμα και ναζιστές.

Στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ (το οποίο επίσης στηρίζεται από ΗΠΑ και Ε.Ε) όχι μόνο έχει σκοτώσει μέχρι τώρα 34.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 14.000 παιδιά στη Γάζα αλλά χτύπησε και την πρεσβεία του Ιράν στη Συρία για να προκαλέσει γενίκευση του πολέμου. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου προσπαθεί να γενικεύσει τον πόλεμο για να ξεχαστούν τα εγκλήματα του στη Γάζα, να άρει τις όποιες ψευτοεπιφυλάξεις των ΗΠΑ για την γενοκτονία, λόγω των εκλογών και των αντιδράσεων της κοινωνίας και να αναγκάσει τις χώρες της “Δημοκρατικής Δύσης” να συσπειρωθούν μαζί του, αδιαφορώντας αν γίνει μπουρλότο όλη η περιοχή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πλέον φιλοισραηλινή και φιλοουκρανική, αποστρατεύει τα νησιά για να στείλει όπλα στην Ουκρανία, διαρρηγνύει τις παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, καθιστά την Ελλάδα στόχο αντιποίνων! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δοθούν εναέριες διευκολύνσεις στο Ισραήλ για να δώσει το επόμενο χτύπημα στο Ιράν. Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια αισθανόμαστε ότι κινδυνεύει η ειρήνη και η ασφάλεια της πατρίδας μας.

Από την άλλη πλευρά, το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για την πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει πέσει στα Τάρταρα. Η Ελλάδα είναι στην 4η χειρότερη θέση στον πληθωρισμό τροφίμων, μετά την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Νότιο Κορέα, ο μέσος πραγματικός μισθός είναι κατά 27% μικρότερος από ότι ήταν το 2010, οι συντάξεις παραμένουν μειωμένες κατά 30%-40% από το 2011, η δημόσια υγεία διαλύεται η εκπαίδευση ιδιωτικοποιείται, παρά την ρητή απαγόρευση του Συντάγματος, δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπάρχουν για όσους έχουν αντίθετη γνώμη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το παράδειγμα του Γιάννη Βαρουφάκη που του απαγορεύτηκε να μιλήσει ακόμα και διαδικτυακά στο Βερολίνο υπέρ των Παλαιστινίων είναι χαρακτηριστικό! Η λεγόμενη δημοκρατική Δύση απαγορεύει την ελευθερία έκφρασης! Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγονται οι Ευρωεκλογές. Θα περίμενε κανείς να γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις επάνω στα προβλήματα και όμως! Όλα, ιδιαίτερα τα μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν εξαντληθεί σε ένα κυνήγι μεταγραφών, σαν να είναι ποδοσφαιρικές ομάδες και μάλιστα όχι με κριτήρια ικανότητας (που ισχύουν στους ποδοσφαιριστές) αλλά με κριτήρια μόνο επικοινωνίας!

Celebrities των πρωϊνάδικων φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις (Αυτιάς, Παπανώτας, Δούνια, Μελέτη, Φλέσσα), άλλοι ακόμα χειρότερα μεταφέρονται από κόμμα σε κόμμα, μόνο με το κριτήριο της εκλογιμότητας και της ιδιοτέλειας. Πύρρος Δήμας, Σπύρος Καρανικόλας, Βούλα Πατουλίδου, Έφη Χριστοφιλοπούλου από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ, Ζαγοράκης εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ και παντελώς ανύπαρκτος από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ και όλη αυτή η χυδαιότητα και ο πολιτικός κυνισμός παρουσιάζεται ως κανονικότητα!

Ακόμα και το ΚΚΕ δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους μεταφέρονται εκεί από άλλα κόμματα. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους. Αν λοιπόν κάποιος ή κάποια είχε δημόσια θέση (Ευρωβουλευτής) με άλλα κόμματα πχ ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται για τα πεπραγμένα του/ης και πολύ περισσότερο αν είχε ξαναβάλει υποψηφιότητα το 2019 με το μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και απλώς δεν είχε εκλεγεί!

Όλα αυτά όμως γίνονται διότι οι ηγεσίες των κομμάτων θεωρούν τους ψηφοφόρους αγέλη, που χειραγωγούνται πλήρως και επηρεάζονται από την τηλεόραση. Εδώ όμως υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του ψηφοφόρου. Το επιχείρημα ότι όλοι ίδιοι είναι, δεν αποτελεί άλλοθι και δεν ισχύει.

Υπάρχουν συνδυασμοί και πρόσωπα, που με τις θέσεις τους και τα στελέχη τους αποτελούν εγγύηση.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ 25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά έχει προτάσεις, βούληση και στελέχη που μπορούν να ασκήσουν μαχητική αντιπολίτευση και στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα από τον λαό.

* Η Δέσποινα Σπανού είναι στέλεχος της ΛΑΕ-ΑΑ, πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε επίσης:

Με την… ακρίβεια στις κάλπες

Οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής

Μικρά προεκλογικά καλάθια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50