search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:29
MENU CLOSE

Μικρά προεκλογικά καλάθια

22.04.2024 13:00
dimitris-stoumpos

Με το μπαράζ των δημοσκοπήσεων να δυναμώνει κάθε λίγο και λιγάκι, ώστε να συγκρατείται ή και να «ανεβαίνει» το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, διαπιστώνουμε μια επαναλαμβανόμενη καταγραφή που πάντως έως σήμερα δεν «διαταράσσει» το γενικότερο πολιτικό σκηνικό στα βασικά του μεγέθη, παρά και την διαρκώς, αποτυπωμένη ευρύτερη κοινωνική δυσφορία για τις επιπτώσεις σε ακρίβεια, ασφάλεια, υγεία κ.α.

Το πομπωδώς καλλιεργούμενο αφήγημα λοιπόν της κυβέρνησης για… απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν «ακουμπάει» στα σημερινά δεδομένα, παρά τις σε… δόσεις υπερβολικές διακηρύξεις του κ. Κασσελάκη για επερχόμενη «μεγάλη» ανατροπή και… πρόωρη προσφυγή σε νέες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Στην πολιτική κονίστρα «θαύματα» δεν γίνονται με…παιδαριώδεις «αναμνήσεις», όπως δεν γίνονται και ουσιαστικές ανακατατάξεις συσχετισμών μόνον με επικοινωνιακές μεθόδους η «βεγγαλικά» για πρωτιά στις εκλογές και «στοχεύσεις» επικείμενης… πρωθυπουργοποίησης. Στην πραγματικότητα, με πρώτη την κυβέρνηση της ΝΔ που μας φέρνει άλλη μια φορά από σήμερα το… καλάθι του νονού και από μεθαύριο το… καλάθι για το Πάσχα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι με τέτοια μικρά έως ελάχιστα καλάθια δεν αντιμετωπίζεται η καλπάζουσα ακρίβεια, και γι’ αυτό στην δημόσια αντιπαράθεση κυριαρχούν τα  πολλά συνθήματα και τα ποικιλόμορφα στολισμένα… καλαθάκια προς άγραν ευκολόπιστων ψηφοφόρων.

Εντάξει στην χώρα μας δεν έβαλαν υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές οι επικεφαλής των κομμάτων (όπως πχ έγινε στην γειτονική μας Ιταλία) όμως έδωσαν και πήραν διάφορες τηλεϋποψηφιότητες και κινήσεις της τελευταίας ώρας (πχ Μπελέρης) για να ενισχυθεί το «μαγνητικό» προφίλ των ευρωψηφοδελτίων.

Την ώρα που όλοι μας βλέπουμε την τραγωδία στην Μέση Ανατολή να συνεχίζεται με αλλεπάλληλες ακραίες επιδεινώσεις και η Ευρώπη συνεχίζει να παραμένει πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών (πάντα πίσω και από τις ολιγωρίες, παλινωδίες των ΗΠΑ) το «καλάθι» των κινήσεων, προτάσεων των βασικών εταίρων μας είναι ουσιαστικά κενό και ο χρόνος συνεχίζει να προσθέτει αίμα, μίσος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει το χειρότερο για τους λαούς της περιοχής και όλους μας.

Οι ΗΠΑ με τα δις που αποφάσισαν να δώσουν κυρίως σε Ισραήλ και… ψιλά για ανθρωπιστική βοήθεια έδειξαν άλλη μια φορά πόσο πίσω και ανεπαρκώς από τις εξελίξεις κινούνται, ενώ το ηφαίστειο έχει ήδη εκραγεί και ορισμένοι απλά μιλάνε για ανάγκη «αποκλιμάκωσης».

Μήπως ακούσαμε πολλά για την τραγωδία αυτή από την κυβέρνηση η από τις δυνάμεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης, κάθε άλλο. Μήπως ακούμε αντιπαραθέσεις για το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης που ήδη βλέπει τις ακροδεξιές δυνάμεις να ενισχύονται και να …απειλούν, δεν το καταλαβαίνουμε νομίζω. Μήπως γίνεται συζήτηση για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που τρέχει καθημερινά παντού και στην χώρα μας, όχι βέβαια, αυτά που κυριαρχούν είναι τα ηλεκτρονικά καφενεία και οι φανατικές κραυγές των λίγο-πολύ γνωστών φανφαρόνων της καθημερινής, ακραίας προπαγάνδας.

Έπεσε και η «δογματική» σφαλιάρα στην βουλευτή της ΝΔ μέσα σε… εκκλησία παρακαλώ για να θυμίσει με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τι κινείται υπόκωφα και  φανατικά σε πολλές περιπτώσεις, δίπλα μας. Έχουμε και την κυβερνητική προπαγάνδα που προωθεί την «πολιτική» της διαρκούς υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στο όνομα της… ιδιωτικής εξυπηρέτησης όσων… έχουν, χωρίς έως τώρα να έχει βρει καν(!) τα… κονδύλια για τα πολυδιαφημισμένα απογευματινά χειρουργεία.

Ωραίο, διάτρητο καλάθι της ΝΔ και στην υγεία. Αν τώρα θυμηθούμε και την διευρυμένη ανασφάλεια που βιώνουν διαρκώς οι συμπολίτες μας, και πολλά άλλα, δικαίως πρέπει να ανησυχεί το «επιτελικό» σύστημα του κ. Μητσοτάκη για το πόσο  «γεμάτες» θα είναι οι ευρωκάλπες.

Το ποσοστό της συμμετοχής στις ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο μήνυμα για όλους και αμέσως μετά οι μεταβολές των ποσοστών κυβέρνησης -ευρύτερης αντιπολίτευσης θα δείξουν τις όποιες διαφοροποιήσεις. Μέχρι τώρα πάντως μικρά τα καλάθια και στην αντιπολίτευση που περισσότερο προσπαθεί με αλληλοφαγώματα για την δευτεροτρίτη «θέση» και λιγότερο επικοινωνεί με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που αναζητούν αποτελεσματική, συντονισμένη, προοδευτική εναλλακτική στην κυβέρνηση του αρχιεπιτελάρχη Μητσοτάκη.

Οι θαλασσοπορίες στο Αιγαίο χωρίς αποτελεσματικές πολιτικές αντιπροτάσεις και δράσεις στο πεδίο δεν φέρνουν φουρτούνες στο Μαξίμου, και οι «διασκεδαστικές» αντεγκλήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η χαμηλή ενδοαριστερή κακοφωνία δεν φέρνουν πολιτικές; ανατροπές παρά μόνον προσωρινά «βολεύουν» μικρά εκλογικά καλάθια…

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά. Τώρα!

Δεν μας τα λέτε καλά, σύντροφοι! 

Το ΚΚΕ κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06