search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:26
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης και η Ευρώπη…

22.04.2024 10:49
MITSOTAKIS-EU-1

Όπως είχε γράψει εγκαίρως το topontiki.gr (πέραν των όσων λέει και ο ίδιος), τα σενάρια μετακόμισης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μαξίμου στις Βρυξέλλες, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο αδύναμα γίνονταν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι διάφορες «καραμπόλες» εντός της ΕΕ… δεν τον αφήνουν να αγιάσει. Για παράδειγμα, η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για νέα θητεία στην προεδρία της Κομισιόν μοιάζει να «χάνει έδαφος» και διάφορες μεγάλες πρωτεύουσες (Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη, κ.λπ.) έχουν αρχίσει να εξετάσουν το ενδεχόμενο – αν τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά για το ΕΛΚ – να επιλεγεί για τη θέση του προέδρου του… executive κλάδου της Ένωσης κάποιο πιο «τεχνοκρατικό» πρόσωπο, όπως ο Μάριο Ντράγκι ή η Κριστίν Λαγκάρντ.

Από την άλλη, βέβαια, υποτίθεται ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η βούληση των πολιτών, ήτοι, δεν γίνεται μονίμως για αυτές τις θέσεις να επιλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν τεθεί υπό την κρίση των ψηφοφόρων. Υπό αυτή την έννοια, δεν αποκλείεται μετά τις ευρωεκλογές να δούμε να «παίζουν» πιο πολιτικές επιλογές για την προεδρία της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων μπορεί να συμπεριληφθεί και το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι όλα αυτά είναι σενάρια, τα οποία έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να δούμε αν και ποιο θα υλοποιηθεί τελικά.

Διαβάστε ακόμα

Δώρα Αυγέρη κατά ΠΑΣΟΚ: «Ξεκουράζετε τον Μητσοτάκη»

ΚΚΕ για επίθεση σε Δεληκάρη: «Σκοταδιστικές πρακτικές από μέλος του ΝΙΚΗ»

Η Αγγελική Δεληκάρη περιγράφει το περιστατικό με το χαστούκι από πρώην υποψήφια βουλευτή της Νίκης: «Με χτύπησε με όλη της τη δύναμη» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06