ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:58
MENU CLOSE

Άκαρπη η συνάντηση Λοβέρδου- Πρυτάνεων

30.06.2014 13:11

Δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών στη συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

«Κάναμε τη συζήτηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στη Ρόδο την Πέμπτη. Αυτό το θέμα απασχόλησε πάρα πολύ. Το Μάιο, πριν κλείσει η Βουλή για τις ευρωεκλογές, ψηφίστηκε μια πολύ γενναιόδωρη διάταξη για τις μετεγγραφές, τρίτεκνων, πολύτεκνων, παιδιά οικογενειών στις οποίες υπάρχουν ασθένειες κλπ. Αυτή η διάταξη ήταν πολύ γενναιόδωρη, την ψηφίσαμε, ήταν  η πρόταση του τότε Υπουργού Παιδείας του κ. Αρβανιτόπουλου και αυτή τη διάταξη θα συμπληρώσουμε προσθέτοντας και τα οικονομικά, κοινωνικά κριτήρια για απορία, ανεργία, χαμηλότερα εισοδήματα», είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Από την πλευρά του ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ανέφερε με ανάρτησή του στο facebook ότι οι μετεγγραφές παραβιάζουν την αξιοκρατία των εξετάσεων, καθώς φοιτητές με χαμηλότερη βαθμολογία στις εισαγωγικές, έρχονται σε Σχολές που απαιτούν υψηλότερη βαθμολογία. Ειμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ισχύει ο θεσμός. 
 
 
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:56
Exit mobile version