ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Ψαρονέφρι με καραμελωμένα κρεμμύδια

01.07.2014 14:27

Λαχταριστό πιάτο, που μπορείτε να συνοδεύσετε με έναν απλό πουρέ στον οποίο θα προσθέσετε κεφαλογραβιέρα ή ένα βουτυράτο ριζότο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι
6 κ. σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 10-15 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να μαλακώσουν αρκετά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μεταφέρουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το ψαρονέφρι για να βράσει. Όταν κοντεύουν τα εξατμιστούν τα υγρά του είναι έτοιμο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14
Exit mobile version