ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 22:26
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος των τραπεζών το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους

19.08.2014 13:50

Με αφορμή δημοσιεύματα για ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το σημαντικότερο στην υπόθεση αυτή είναι ότι θα αποφασίζουν οι τράπεζες την ταχεία εκκαθάριση των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το πρόβλημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους μπορεί να επιλυθεί μόνο με την ευθύνη της ίδιας της πολιτείας, που θα αναλάβει τη θεσμοθέτηση και την εποπτεία της εφαρμογής ενός απλού, αποτελεσματικού, διαφανούς και κοινωνικά δίκαιου προγράμματος ρύθμισης των κόκκινων δανείων, προσαρμοσμένου στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, το οποίο θα είναι δυνατό να επεκταθεί και στη διαχείριση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ.
 
Επομένως, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτές τις επιλογές, για την αποτελεσματικότητα των λύσεων είναι καθοριστική η δημιουργία ενός ενδιάμεσου δημόσιου, κοινωνικά ελεγχόμενου, φορέα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, που να λογοδοτεί μέσω της πολιτείας στην ίδια την κοινωνία.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 22:23
Exit mobile version