ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Θέατρο σε πείσμα του… ΕΝΦΙΑ και πολιτική

07.09.2014 21:00

Αυτές ήταν δύο καλές ειδήσεις από την Ελλάδα της Τέχνης, την εποχή της απογοήτευσης και της κατήφειας που προκαλεί η οικονομική κατάσταση και το «γαϊτανάκι» του ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη: το Φεστιβάλ Αθηνών πήρε παράταση, κι έτσι το Ηρώδειο και οι σκηνές της Πειραιώς 260 ανοίγουν από σήμερα με την επανάληψη πέντε παραγωγών.

Έτσι εγκαινιάζεται για πρώτη φορά ένας… θεατρικός Σεπτέμβρης με παραστάσεις που χειροκροτήθηκαν το καλοκαίρι και πολλοί από μας, λόγω διακοπών, δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε. Επομένως, στο ρεπορτάζ της προηγούμενης σελίδας μπορείτε να προσθέσετε κι αυτές τις τέσσερις παραγωγές:

Στην Πειραιώς 260 οι παραστάσεις που μπορούμε να δούμε είναι οι εξής:

✔«Ελένη», του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στο Κτήριο Δ.
✔«Ματωμένος Γάμος», του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, τη Δευτέρα 15, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στο Κτήριο Η.
✔«Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λυγίζου την Πέμπτη 18, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στο Κτήριο Δ.
✔«Πάπισσα Ιωάννα», του Δημήτρη Μαυρίκιου την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Κτήριο Η.

Η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι ο «Σύνδεσμος Επιστημόνων – Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, διοργανώνει, στις 10 Σεπτεμβρίου, στις οκτώ το βράδυ, στην Τεχνόπολη, μια μεγάλη συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη Βόρεια Συρία. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Καλαφάτης, Perseus Dream, Θανάσης Ζώης, Τάσος Σωτηράκης, Άννα Σαράντη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO. Παράλληλα, σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτήριο «Νέοι Φούρνοι», επίσης στην Τεχνόπολη, θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν απόψε και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 – 13:00 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης συναυλίας.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:52
Exit mobile version