search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:31
MENU CLOSE

Φεστιβάλ Επιδαύρου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2330
18/04/2024
20.04.2024 14:33
festival

5-6 Ιουλίου παγκόσμια πρεμιέρα

Τιμοφέι Κουλιαμπίν

Ο Ρώσος σκηνοθέτης ανοίγει τα φετινά Επιδαύρια με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή στην οποία συμμετέχουν Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Νίκος Ψαράς κ.ά.

12-13 Ιουλίου

Εθνικό Θέατρο – Θεόδωρος Τερζόπουλος

Ορέστεια του Αισχύλου

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη, που θα ανεβάσει σε ενιαία παράσταση την Ορέστεια, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος και τελευταίο σωζόμενο έργο του ποιητή. Παίζουν: Έβελυν Ασουάντ, Τάσος Δήμας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Έλλη Ιγγλίζ, Κώστας Κοντογεωργόπουλος, Δαυίδ Μαλτέζε, Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Νίκος Ντάσης, Ντίνος Παπαγεωργίου, Αγλαΐα Παππά, Σάββας Στρούμπος, Αλέξανδρος Τούντας, Νιόβη Χαραλάμπους, Σοφία Χιλλ κ.ά.

19-20 Ιουλίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Πλούτος του Αριστοφάνη

Γιάννης Κακλέας

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας επισημαίνει: «Ο Αριστοφάνης μάς δείχνει έναν τρόπο διαχείρισης των υλικών αγαθών με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Μιας πόλης με δίκαιους, έντιμους και ενάρετους πολίτες. Ουτοπική σκέψη; Ίσως. Αλλά ο ποιητής διατηρεί το δικαίωμα να ονειρεύεται». Στον ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης. Σχεδόν 2.500 χρόνια μετά ο αριστοφανικός προβληματισμός παραμένει επίκαιρος.

26-27 Ιουλίου

Κομεντί Φρανσέζ – Τιάγκο Ροντρίγκες

Not Hecuba

Ο θίασος της Κομεντί Φρανσέζ συμπράττει με τον Πορτογάλο σκηνοθέτη, νέο διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν, ο οποίος ασχολείται με την ιστορία της Εκάβης. Και συμπλέκει το δράμα μιας αρχαίας και μιας σύγχρονης ηρωίδας στον ίδιο διαχρονικό καμβά.

2-3 Αυγούστου

Εθνικό Θέατρο – Θάνος Παπακωνσταντίνου

Βάκχες του Ευριπίδη

Στην παράστασή του ο Παπακωνσταντίνου θέτει πολλά ερωτήματα: «Είμαστε καταδικασμένοι, όπως ο Πενθέας, να ζούμε περίκλειστοι στην καλά οχυρωμένη ατομικότητά μας, αλλιώς θα διαμελιστούμε;», «Η βία είναι η μόνη γλώσσα που μπορούμε να καταλάβουμε;», «Άραγε δεν αντέχουμε πια την πνευματικότητα, την υπερβατικότητα, την ανάταση, επειδή ο μόνος θεός που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης, ο θεός εκδικητής, ο θεός τιμωρός;».

9-10 Αυγούστου

Όρνιθες του Αριστοφάνη

Άρης Μπινιάρης

Η σκηνοθεσία τοποθετεί το έργο σε ένα προ-τραγικό περιβάλλον, προσεγγίζοντάς το σαν αρχέγονη τελετή. Με σύμμαχο τη μουσική και την κίνηση, ο Άρης Μπινιάρης δημιουργεί μια σύγχρονη σάτιρα, που ρίχνει φως στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης.

23-24 Αυγούστου

Θέατρο Τέχνης – Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μαριάννα Κάλμπαρη

Ικέτιδες του Αισχύλου

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα σε έναν χορό πενήντα γυναικών, με προεξάρχουσες τη Λένα Παπαληγούρα και τη Λουκία Μιχαλοπούλου. Στο τραγούδι η Μαρίνα Σάττι.

Διαβάστε επίσης:

«Furiosa: A Mad Max Saga»: Περιέχει μία 15λεπτη σκηνή δράσης με 200 κασκαντέρ που χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων (photos)

Νικόλ Κίντμαν: Βραβείο για τη συνολική της προσφορά στο σινεμά από το AFI – Γιατί γράφει ιστορία η Αυστραλή ηθοποιός

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, τρόμος και «Η Αρπαγή» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:29