Κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που ταιριάζει με αμέτρητα εδέσματα. Απολαύστε τους γλυκούς κανελένιους…σαλίγκαρους οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά, όλα τα υλικά για τη ζύμη. Θα έχουμε ένα ζυμαράκι υγρό, αλλά μη σας φοβίσει. Αποσύρουμε απ’ το μίξερ.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ζυμώνουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά, έως ότου δεν θα κολλάει πια στα χέρια.
Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1-2 ώρες.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Με πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε μεγάλο, μακρόστενο σχήμα και το αλείφουμε με το μείγμα της κανέλας/ζάχαρης/μαργαρίνης.
Τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά του, έτσι ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και το κόβουμε σε φέτες.
Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολα, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους –γιατί φουσκώνουν αρκετά- και τα σκεπάζουμε με πετσέτα.
Αφήνουμε να “ανέβουν” για 30-40 λεπτά ακόμα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα.
Ψήνουμε μία μία τις λαμαρίνες, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, με αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.