ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:04
MENU CLOSE

Μαφιόζοι της νύχτας πίσω από τις βόμβες των τρομοκρατών;

16.01.2015 15:27

Ο μίτος της Αριάδνης για την ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ξετυλίγεται  από την εξιχνίαση της υπόθεσης για τη βόμβα (τουλάχιστον 20 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα  – ANFO) που είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού συγγενικού προσώπου, του φυλακισμένου φερόμενου από την ΕΛ.ΑΣ ως αρχινονού Παναγιώτη Βλαστού, στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας αλλά και της αντιτρομοκρατικής, η ενασχόληση του με την παράνομη αλιεία (με δυναμίτη), του είχε δώσει τους "απαραίτητους" διαύλους για την προμήθεια της αμμωνιοδυναμίτιδας.
 
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν λοιπόν πως  τόσο ο Ξηρός όσο και τα φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της ΕΛΑΣ. είχαν "συμμαχήσει" μέσα στη φυλακή,  με τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος τους διέθετε κατά καιρούς "ανθρώπους" της ομάδας του για την κατασκευή και τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, στους στόχους που επέλεγαν οι τρομοκράτες. 
 
Όταν δε ο Ξηρός εξαφανίστηκε και άρχισε να σχηματίσει τον πυρήνα της νεοσύστατης τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε, ο Βλαστός του διέθεσε τον απότακτο αστυνομικό ώστε να του προμηθεύσει τις εκρηκτικές ύλες που χρειαζόταν, για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών 
 
Μεταξύ των συλληφθέντων από την εκτεταμένη επιχείρηση της Ασφάλειας και στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται επώνυμοι βαρυποινίτες, αρχηγικά στελέχη σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., του Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και σε σπίτια από το οικείο και φιλικό τους περιβάλλον έχουν συλληφθεί 15 άτομα. 

Μεταξύ αυτών και η δικηγόρος του Βλαστού, η οποία κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για λογαριασμό του βαρυποινίτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:02
Exit mobile version