ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:46
MENU CLOSE

Καρκίνος: Η ψυχική υγεία δεν αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης

20.01.2015 17:55

Για πολλά χρόνια αναπαράγεται ο ισχυρισμός πως ο γιατρός Ryke Geerd Hamer απέδειξε ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται νοητικά και μπορεί να θεραπευτεί με τον ίδιο τρόπο.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από γενετικές αλλοιώσεις. Πολλές φορές, αυτές οι αλλοιώσεις συμβαίνουν μέσω των συμπεριφορών μας – κάπνισμα, κακή και μη ισορροπημένη διατροφή, έκθεση σε ιούς και ηλιακά εγκαύματα, λέει ο ειδικός για την πρόληψη και τον έλεγχο του καρκίνου John Groopman.

Το πώς το άγχος, η πίστη και άλλοι παράγοντες τα επηρεάζουν αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο.

Θα θέλαμε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι, να αγαπιούνται και να μην έχουν άγχος, απλώς και μόνο επειδή είναι ένας ωραίος τρόπος ζωής και μπορεί να συμβάλει σε ένα συνολικό αίσθημα ευεξίας, λέει η ειδικός Elizabeth Platz. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πρόκληση ή η πρόληψη του καρκίνου εξαρτάται από τη ψυχική κατάσταση του εκάστοτε ατόμου, σύμφωνα με το νοσοκομείο Johns Hopkins.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και σειρά άλλων θεσμών υγείας, επιβεβαιώνουν ότι διάφορες συμπεριφορές που δεν έχουν άμεση σχέση με τη ψυχική υγεία, ευθύνονται για μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου. Μια εκτενής μελέτη στις ΗΠΑ από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, εκτίμησε ότι οι εν λόγω παράγοντες ευθύνονταν για το 42% των περιπτώσεων καρκίνου και το 45% των επίμαχων θανάτων της χώρας το 2014. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει ότι το 30-50% των περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσε να αποτραπεί μέσω πρόληψης ως προς τους καθιερωμένους παράγοντες ρίσκου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version