search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 10:31
MENU CLOSE

Άγγλος δημοσιογράφος επιτίθεται στην ΕΚΤ μέσω twitter

05.02.2015 09:23
Ο Πωλ Μέησον κατηγορεί την Ημερησία για παραποίηση άρθρου του - Media

Ένας σημαντικός Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας υπερασπίζεται την Ελλάδα έναντι της επιθετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ένας σημαντικός Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας υπερασπίζεται την Ελλάδα έναντι της επιθετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Paul Mason αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα κάλεσε σχεδόν σε απολογία των εκπρόσωπο τύπου της ΕΚΤ και εξαιρετικά δραστήριο στο twitter MichaelSteen.

O Mason, γεννημένος το 1960, είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο Channel 4 News, ενώ στο παρελθόν ήταν οικοδεσπότης στο περίφημο Newsnight του ΒΒC όπου εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ.

Είναι συγγραφέας και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμο του Wolverhampton. O Μichael Steen, πρώην δημοσιογράφος, είναι επικεφαλής του γραφείου τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν και αναφέρει στο σημείωμα του στο twitter πως οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΚΤ υπάρχουν μόνο στο επίσημο site, εκφράζει δυναμικά τις απόψεις του και απάντησε στο σφυροκόπημα του Mason αργά χθες το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν με το tweet του Μason που έγραφε «H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εφάρμοσε την στρατηγική «σκότωσε την Ελλάδα» – η ανακοίνωση που έγινε αργά το βράδυ σπρώχνει τις ελληνικές τράπεζες στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας για βοήθεια».

Άμεση ήταν η απάντηση του Steen με το ερώτημα «Σοβαρά ε;»Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ο Μason έντονα απάντησε πως η ΕΚΤ θα κριθεί από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης για αυτή την απόφαση. «Παρακαλώ εξηγήστε στους πανικόβλητους Έλληνες που έμαθαν την είδηση στις 11 το βράδυ τί πρέπει να κάνουν».
Αναρωτιέται γιατί αντί να βγει αυτό το κωδικοποιημένο μήνυμα αργά το βράδυ δεν υπήρξε πριν επικοινωνία της ΕΚΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλεί τον Steen να κανονίσει συνέντευξή τύπου του Ντράγκι για να εξηγήσει γιατί πήρε την απόφαση, τί πραγματικά σημαίνει και τί θα ακολουθήσει.

Μέσα από την καταιγίδα των tweets, ο Steen τελικά σε ένα νέο δικό του ανεξάρτητο tweet γράφει ειρωνικά: «Δεν είναι στην αποστολή της ΕΚΤ η δολοφονία. Kαι τώρα πια είναι αργά το βράδυ στις 9.35?».

Αναφερόταν στο γεγονός ότι η ανακοίνωση βγήκε 9.35 τοπική ώρα (μια ώρα μετά τη λήψη της απόφασης). Προφανώς έκανεότι δεν κατάλαβε το υπονοούμενο του Mason για τη διαφορά ώρας μεταξύ Βρυξελλών και Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 10:31