ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας

13.05.2015 12:54

Ένα κλασσικό αλλά συνάμα πεντανόστιμο φαγητό μιας και ο συνδυασμός της μουστάρδας με το λεμόνι, εκτοξεύει τη γεύση του.

Ένα κλασσικό αλλά συνάμα πεντανόστιμο φαγητό μιας και ο συνδυασμός της μουστάρδας με το λεμόνι, εκτοξεύει τη γεύση του.

 

800 γρ. μοσχάρι νουά

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κλωναράκι σέλινο

1 κρεμμύδι

2 φύλλα δάφνης

Λίγο μπαχάρι

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το μοσχαράκι  και το ροδίζουμε απ΄ όλες τις μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας να πάρει βράση και προσθέτουμε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τα λαχανικά ολόκληρα και το καρότο σε ροδέλες.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί του και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:31
Exit mobile version