ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας στη Βουλή για Βαρουφάκη και Plan B

30.07.2015 11:00

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρώτη, σε θεσμικό επίπεδο, απάντηση στο ζήτημα που «καίει» την επικαιρότητα, πιέζει πολιτικά τον πρωθυπουργό, έχει φέρει σφοδρές αντιδράσεις από τηυν αντιπολίτευση και αφορά το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρώτη, σε θεσμικό επίπεδο, απάντηση στο ζήτημα που «καίει» την επικαιρότητα, πιέζει πολιτικά τον πρωθυπουργό, έχει φέρει σφοδρές αντιδράσεις από τηυν αντιπολίτευση και αφορά το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για το Plan Β που προετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης και αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες μηνυτήριες αναφορές (από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν φτάσει στη Βουλή. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη στην Ολομέλεια, όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη γνώση του περιεχομένου τα κόμματα και οι βουλευτές προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (χρειάζονται 60 υπογραφές για συζήτηση στην Ολομέλεια) ή πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής (χρειάζονται 30 υπογραφές) εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:50
Exit mobile version