ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Πίτσα με φύλλο κρούστας

05.10.2015 09:06

Μια εναλλακτική πρόταση για σπιτική πίτσα, αλλά εξίσου πεντανόστιμη με την παραδοσιακή.

Μια εναλλακτική πρόταση για σπιτική πίτσα, αλλά εξίσου πεντανόστιμη με την παραδοσιακή.

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό

Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα

Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο

Γκούντα 100 γρ τριμμένο

Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο

Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες

Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες

Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες

Γάλα 150 ml

Αυγά 2 τεμ

Βούτυρο 200 γρ λιωμένο

Σουσάμι προαιρετικά

Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση.

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά.

Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας.

Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. 

 

Πηγή: chefoulis.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34
Exit mobile version