ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο! (Video)

04.05.2016 05:43
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε για ακόμη μία φορά -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Η ομάδα του «Τσόλο» Σιμεόνε έχασε 2-1 στο Μόναχο από την Μπάγερν και με συνάρτηση τη νίκη με 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» προκρίθηκε από τη σειρά και περιμένει απόψε να μάθει αν θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκορ άνοιξε στο 31΄ ο Τσάμπι Αλόνσο για τους Βαυαρούς με απευθείας εκτέλεση φάουλ -κι αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Χιμένεθ- ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου ματς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ των Γερμανών με τον Χιμένεθ να ανατρέπει τον Μαρτίνεθ εντός περιοχής, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μίλερ και το σκορ δεν άλλαξε.

Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα ακόμα τέρμα, η Ατλέτικο κατάφερε να βάλει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ στο 54ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του Γκριεζμάν μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Τόρες.

Η Μπάγερν μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και στο 74΄ ο Αρτούρο Βιδάλ γύρισε με το κεφάλι στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με νέα κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.

Στο 83΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι που έδωσε (λανθασμένα) ο διαιτητής Τσακίρ αφού ο Τόρες ανετράπη καθαρά εκτός περιοχής με το Νόιερ όμως να το αποκρούει, κρατώντας το ενδιαφέρον στο ματς.

Τελικά -αν και η Μπάγερν είχε… κατασκηνώσει στα καρέ της Ατλέτικο- δεν άλλαξε κάτι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «ροχιμπλάνκος» να πανηγυρίζουν μία σπουδαία πρόκριση.

 

Μπάγερν Μονάχου (Γουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46’ Καράσκο), Κόκε (90’+3’ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82’ Παρτέι), Τόρες 

 

Δείτε τα γκολ που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version