search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.04.2026 09:43
MENU CLOSE

Αστρονομικό το κόστος του Brexit για τη Σκωτία – Ζοφερό το μέλλον της χώρας

06.10.2016 07:57
Πανικός στη Γλασκώβη: Πυροβολισμοί έξω από δημοτικό σχολείο - Media

Το Ινστιτούτο Fraser of Allander μελέτησε το κόστος που θα έχει το Brexit στην οικονομία για λογαριασμό της Σκωτσέζικης κυβέρνησης και τα ευρήματα προκαλούν τρόμο για το μέλλον της χώρας.

 

Το Ινστιτούτο Fraser of Allander μελέτησε το κόστος που θα έχει το Brexit στην οικονομία για λογαριασμό της Σκωτσέζικης κυβέρνησης και τα ευρήματα προκαλούν τρόμο για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν η Σκωτία χάσει την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά τότε το κόστος στην οικονομία θα ανέλθει στα 8 δισ. λίρες μέσα σε μια μόλις δεκαετία. Μέσα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να «χαθούν» περίπου 80.000 θέσεις εργασίας ενώ μέσος μισθός θα μειωθεί κατά 2.000 λίρες.

Ακόμα και αν η Σκωτία καταφέρει να έχει μια συμφωνία παρόμοια με αυτή της Νορβηγίας θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα, απλά όχι τόσο ισχυρό. Το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2-3% και οι μισθοί θα δεχθούν μείωση της τάξης 800-1200 λιρών.

«Σε όποια συμφωνία και να καταλήξει η κυβέρνηση, το μέλλον της Σκωτίας θα είναι ζοφερό» δήλωσε η  βουλευτής Joan McAlpine.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε πως προτεραιότητα της είναι το προσφυγικό και η απομάκρυνση της Μεγάλης Βρετανίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστικό Σύστημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η έξοδος από τις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι ολοκληρωτική.

H Μέι επίσης δήλωσε πως η Αγγλική κυβέρνηση θα αποφάσιζε μόνης της για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το Brexit, δήλωσε που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρωθυπουργού της Σκωτίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.04.2026 09:42