ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:46
MENU CLOSE

Η Διεθνής των μούτρων…

12.11.2016 10:18

 

Αντίθετα, στον προηγμένο κόσμο που διαθέτει την ικανότητα του κριτικού πνεύματος, ανησυχούν ιδιαίτερα για την επικράτηση Τραμπ. Πληροφορούμαστε από το Spiegel ότι ο Στέφεν Μπάνον (τον οποίο χαρακτηρίζει ως έναν από τους πλέον επικινδύνους Αμερικανούς πολιτικούς), ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ιδιορρύθμου δισεκατομμυριούχου προέδρου, προαλείφεται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον Στέφεν Μπάνον ο οποίος διευθύνει και το ακροδεξιό διαδικτυακό πόρταλ  Breitbart News σαν το δεξί χέρι του Τραμπ. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο Τραμπ τον έχρισε υπεύθυνο της  προεκλογικής του εκστρατείας και αυτός την απογείωσε με τα γνωστά μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, ρατσιστικά μηνύματα που επεξεργάστηκαν  μαζί. Το Spiegel τον χαρακτηρίζει χολερικό, απρόβλεπτο και βίαιο. Το 1996 τον κατήγγειλε η πρώην γυναίκα του για ενδοοικογενειακή βία και πολλές δημοσιογράφοι και συνεργάτιδές του για βίαιη σεξουαλική παρενόχληση.

Αυτό το αμφιλεγόμενο μούτρο, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, συγκροτεί οργάνωση δημοσιογράφων, προσώπων με πολιτική εξουσία και διάφορων σκοτεινών τύπων για την επικοινωνιακή και γενικότερη ενίσχυση του AfD, του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, του Front National της Λεπέν και άλλων δεξιών λαϊκίστικων κομμάτων και οργανώσεων. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη με κρυφή ατζέντα την αποδυνάμωση της ΕΕ… 

Όπως γίνεται φανερό, εκτός του ότι όλοι οι πρόεδροι δεν είναι ίδιοι, τα  σενάρια είναι δυσοίωνα και αν επιβεβαιωθούν, θα σηματοδοτήσουν μια σειρά πολύ αποκαρδιωτικών εξελίξεων.

Δεν είναι διόλου τυχαία η δήλωση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ του SPD: «Ο Τραμπ είναι μια προειδοποίηση για μας… Είναι ο επικεφαλής μιας νέας αυταρχικής και σωβινιστικής Διεθνούς…». 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version