ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 10:34
MENU CLOSE

Νεφελούδης: Από Τρίτη η καταβολή αντισταθμιστικών για το ΕΚΑΣ

21.11.2016 08:38

 

Όπως εξήγησε στο «Πρακτορείο 104,9fm» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μετά επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα. 

Ο κ. Νεφελούδης ανακοίνωσε ότι από τις 22 του μήνα το υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ανακοίνωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 10:29
Exit mobile version