search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 17:21
MENU CLOSE

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον γιο του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας

25.11.2016 10:38
Η Ρωσία απελευθέρωσε τον γιο του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας - Media

Ο γιος του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας απελευθερώθηκε σήμερα από τις ρωσικές αρχές σε μια σπάνια κίνησης υποχώρησης απέναντι στην μειονότητα της Κριμαίας. Ο Khaiser Dzhemilev, ο πατέρας του οποίου είναι για πολλά χρόνια ο ηγέτης του  Mejlis, του αντιπροσωπευτικού οργάνου των Τατάρων στην Κριμαία, απαυλευθερώθηκε πρόωρα από τις φυλακές όπου βρίσκονταν λόγω του ότι καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία και κατοχή όπλων.

Ο Dzhemilev ο πρεσβύτερος υποστήριζε όλον αυτόν τον καιρό πως η Ρωσία κρατούσε φυλακισμένο τον γιο του για να τον εκβιάσει ώστε να σταματήσει την πολιτική καμπάνια ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Οι Τατάροι της Κριμαία είναι μια εθνική μειονότητα η οποία επέστρεψε στην χερσόνησο στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μετά από δεκαετίες εξορίας στην Κεντρική Ασία και είναι η μόνη ομάδα που αντιστέκονται στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 17:20