ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:32
MENU CLOSE

Η πρώτη επαφή νεολιθικής φυλής με τον πολιτισμό! Πέταξαν βέλη σε ελικόπτερο (photos)

24.12.2016 12:40

 

Η ομάδα του National Geographic κατευθυνόταν με το ελικόπτερο προς άλλο σημείο, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από μία φυλή, την οποία έχουν απαθανατίσει και στο παρελθόν, όμως μία καταιγίδα ανάγκασε το ελικόπτερο να αλλάξει πορεία. Έτσι, τυχαία, ο Ricardo Stuckert κατάφερε να φωτογραφίσει για πρώτη φορά αυτούς τους νομάδες, που μπορεί να είναι μέλη της ίδιας φυλής με αυτή που έψαχναν αλλά να έχουν μεταφερθεί κοντά στα σύνορα με το Περού.

Οι φωτογραφίες είναι ανεκτίμητες και προκαλούν δέος, αν σκεφτεί κανείς πως καθώς βαδίζουμε στο 2017 υπάρχουν άνθρωποι που ζουν πρωτόγονα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι άνδρες της φυλής παραξενεύτηκαν από την εικόνα –πιθανώς και τον ήχο- του ελικοπτέρου και το κοιτάζουν με ένα ύφος, που δε δείχνει μόνο φόβο αλλά και περιέργεια. Φοράνε πολύχρωμα πανιά στα σώματα τους και φαίνεται να χειρίζονται επιδέξια τα χειροποίητα μαχαίρια και τόξα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο αριθμός τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500 άτομα, ενώ η Βραζιλία τους προστατεύει με την πολιτική της μηδενικής επαφής. Παρόλα αυτά, η φυλή εκτοπίζεται τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της παράνομης υλοτομίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36
Exit mobile version