search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:53
MENU CLOSE

Κλιματική Αλλαγή: Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

03.10.2023 20:05
delfinia-new
Πηγή: Pixabay

Πάνω από 100 δελφίνια του γλυκού νερού βρέθηκαν νεκρά την περασμένη εβδομάδα σε παραπόταμο του Αμαζονίου στη Βραζιλία, καθώς η περιοχή πλήττεται από σφοδρή ξηρασία.

Τα άψυχα σώματα των θηλαστικών ανακαλύφθηκαν στα νερά της λίμνης Τεφέ, περίπου 520 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μανάους, ανέφερε την Παρασκευή το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης Mamirauá.

Η ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ωστόσο, πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη φετινή  ζέστη και την ξηρασία, φαινόμενα που έχουν δημιουργήσει θερμοκρασίες νερού στη λίμνη άνω των 39 βαθμών Κελσίου. 

Πολλοί ποταμοί στη λεκάνη του Αμαζονίου μεταφέρουν πολύ λιγότερο νερό από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών. Η κανονική ξηρή περίοδος επιδεινώνεται τώρα από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Τα δελφίνια του Αμαζονίου είναι τα μεγαλύτερα δελφίνια του ποταμού, φτάνουν περίπου τα 2 έως 2,5 μέτρα και ζυγίζουν μεταξύ 85 και 185 κιλά.

«Τα δελφίνια του Αμαζονίου εκτίθενται σε πολυάριθμες απειλές, όπως οι επιπτώσεις των υδροηλεκτρικών σταθμών, η ρύπανση από υδράργυρο και οι συγκρούσεις με τους ανθρώπους», δήλωσε η Mariana Paschoalini Frias από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Με θερμοκρασίες- ρεκόρ ο Οκτώβριος – Πάνω από 32 βαθμούς στο 40% των μετεωρολογικών σταθμών

Νόμπελ Ιατρικής 2023: Απονεμήθηκε στους Katalin Kariko και Drew Weissman

Οι… κατσίκες στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια: Έτσι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42