Με το πέρας των εορτών και την κρεατοφαγία, έχουμε ανάγκη για κάτι πιο ελαφρύ και τι πιο ιδανικό από ψάρι.
Για όσους αγαπούν τη μουστάρδα, αυτή η εύκολη σως απογειώνει το φιλέτο σολομού.
Υλικά
- 4 φέτες καπνιστό σολομό
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδo
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ το μείγμα με τη σως μουστάρδας και προσθέτουμε το σολομό.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: sidari.gr