ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Άνοιξε μετά από 10 ώρες η Πατρών - Κορίνθου: Απεγκλωβίστηκαν 90 οδηγοί

08.01.2017 07:00

 

Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος.

Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες. Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

Εγκλωβισμένη οδηγός περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha: «Είμαστε στο 160ο χλμ ανάμεσα στην Ακράτα και το Αίγιο εδώ και 4 ώρες. Άνθρωποι μπροστά μας που έχουν αλυσίδες δεν μπορούν να κινηθούν…».

Στο επίμαχο τμήμα, 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες απεγκλώβιζαν σε ασφαλέστερα σημεία οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούσαν, αλλά και παρείχαν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί. Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεξαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό, όπου επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού.

Συνολικά η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 90 άτομα από Ι.Χ. και λεωφορεία.

Για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν τη νύχτα οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες, άνοιξαν το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, καθώς γέμισαν τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα την διέκοπτε εντελώς, είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με πληροφορίες από: patrastimes.gr

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:45
Exit mobile version