ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Μπαϊράκι από Πολωνία: Απειλεί να μπλοκάρει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής - «Η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου»

09.03.2017 18:43

 

“Η Πολωνία αντιτίθεται στο εξής στα συμπεράσματα” της Συνόδου, είπε η μία από αυτές τις πηγές που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η ενέργεια αυτή της Βαρσοβίας δεν ανατρέπει την επανεκλογή του Τουσκ η οποία έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή υπόθεση. Για την εκλογή του Τουσκ δεν ήταν αναγκαίο να επιτευχθεί ομοφωνία αλλά αρκούσε η “ειδική πλειοψηφία” μεταξύ των χωρών.

Η επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία, στην οποία αντιτασσόταν η Βαρσοβία, είναι ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι.

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια ΕΕ υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο Βαστσικόφσκι ερωτηθείς για τον διορισμό του Τουσκ με τις ψήφους των άλλων 27 χωρών μελών από τον ιστότοπο wpolityce.pl της πολωνικής δεξιάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26
Exit mobile version