ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 07:44
MENU CLOSE

Σύννεφα στον «παράδεισο» Τραμπ – Ρωσίας;

10.03.2017 12:43

Φαίνεται πως μάλλον δεν θα κρατήσει για πολύ ο «μήνας του μέλιτος» μεταξύ της Ρωσίας και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, στην συνάντηση δεν θα συμμετέχουν οι δύο βασικοί παίκτες στη Μέση Ανατολή, το Ιράν και η Ρωσίας.

Σκοπός της συνόδου είναι να «επιταχύνει τη διεθνή προσπάθεια να κινηθεί ο ISIS στις εναπομείνασες περιοχές που Ιράκ και της Συρίας καθώς και να αυξήσει την πίεση που ασκεί σε οργανώσεις παρακλάδια καθώς και δίκτυα [τρομοκρατών] κοντά στο ISIS».

Η συνάντηση αυτή υπό τον επικεφαλής του Στειτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον, πρόκειται να είναι η δεύτερη από τη δημιουργία της συμμαχίας τον Δεκέμβριο του 2014.

Εκπρόσωπος τύπου του Στειτ Ντιpάρτμεντ διευκρίνισε πως η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος στην Σύνοδο, καθότι δεν είναι μέλος της συμμαχίας. Ωστόσο, ειδικά μετά την εκλογή Τραμπ, η μη πρόσκληση της Μόσχας στη σύνοδο δεν θα περάσει απαρατήρητη. 

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 07:43
Exit mobile version