ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:43
MENU CLOSE

Σούλτς κατά Ερντογάν, Τραμπ και Πούτιν: Φέρονται σαν «απολυταρχικοί ηγέτες»

24.06.2017 05:31

Με την δημοκρατία να αποδυναμώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ρωσία και στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, δήλωσε σε συνέντευξή του ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.

«Είναι τώρα σημαντικό να ανανεώσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε ισχυρότερη. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές» τόνισε ο ηγέτης του SPD στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ο Σουλτς ευελπιστεί να εκθρονίσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αλλά σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του υπολείπεται 14 ποσοστιαίων μονάδων από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να φιλοξενήσει στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι η δέσμευση του προέδρου Τραμπ για επαναδιαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών προς όφελος των ΗΠΑ.

Η αντίθεση στις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ είναι ένα σημείο στο οποίο Σουλτς και Μέρκελ συμφωνούν.

Τον περασμένο μήνα ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

«Υπάρχουν κάποιοι στην G20 που συμπεριφέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτες: Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ», τόνισε ο Σουλτς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:43
Exit mobile version