ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Μεγαλογιατρός μετέφερε σε άλλη πόλη τους ασθενείς για να μην... κόβει αποδείξεις - Το πρόστιμο της εφορίας

03.07.2017 10:01

Στην απόχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπεσε μεγαλογιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πιάστηκε να μεταφέρει ασθενείς του από Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη με σκοπό να μείνει… μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και να μπορεί να μην κόβει αποδείξεις.
 
Πρόκειται για νευροχειρουργό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρεί και δεύτερο ιατρείο-παράρτημα στην Κατερίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, όπως έδειξε ο έλεγχος, ο γιατρός προέτρεπε τους ασθενείς του -όσους μπορούσαν τουλάχιστον- να τον επισκέπτονται στην Κατερίνη για να τους εξετάζει, επειδή εκεί ένιωθε πιο άνετα να μην κόβει σχεδόν ποτέ καμία απόδειξη.
 
Μετά από έλεγχο της ΑΑΔΕ, ο γιατρός πιάστηκε στο ιατρείο της Κατερίνης να μην έχει κόψει 13 αποδείξεις. Ουσιαστικά δεν είχε κόψει τίποτε εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, όπως προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές δεν έκλεισαν το ιατρείο του, για να μη στερηθούν οι ασθενείς τις υπηρεσίες του.
 
Ωστόσο ο ιατρός πλήρωσε πρόστιμο 1.500 ευρώ και, από την άλλη, η εφορία θα ελέγξει και για πολλά χρόνια πίσω τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το «πόθεν έσχες» για την περιουσία που κατέχει.

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28
Exit mobile version