ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Να μην σπαταλήσουμε ως χώρα αυτή την ευκαιρία για εσωτερικές σκοπιμότητες

21.01.2018 10:36

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή».

Ωστόσο επισημαίνει τον κίνδυνο ότι μπορεί «να σπαταλήσουμε ως χώρα αυτή την ευκαιρία για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας. Η Νέα Δημοκρατία για λόγους μεγάλων εσωτερικών αγκυλώσεων και αντιφάσεων. Μικρότερες πολιτικές δυνάμεις διότι έτσι αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση».

Για τη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως «αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ορισμένα πράγματα, εμείς -με δεδομένο ότι θα έχουμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- ως προς το πού θέλουμε να πάει η χώρα. Ποια στοιχεία μνημονιακής αντίληψης πρέπει να ξεφορτωθούμε». Επίσης επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ευθέως το θέμα του επανασχεδιασμού των δεσμεύσεων σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα και ακολούθως το θέμα του χρέους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version