ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:28
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Βουτιά στα «πόθεν έσχες» των μετόχων

25.01.2018 16:39

 

Ο έλεγχος του ΕΣΡ θα εστιάσει στο «πόθεν έσχες» των μετόχων, ως προς τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις τηλεοπτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, στην εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και σε ζητήματα όπως ο τραπεζικός δανεισμός. Υπάρχει η περίπτωση να ζητήσει το ΕΣΡ τη συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και τη λήψη συμπληρωματικών στοιχείων από τις εταιρείες για δευτερεύοντα ζητήματα και στη συνέχεια να προχωρήσει στην προσωρινή λίστα των υποψηφίων.

Θα ακολουθήσει το στάδιο των ενστάσεων από τους διαγωνιζόμενους, η εξέτασή τους και η ανακήρυξη της τελικής λίστας των αδειούχων.

Εκτιμάται πως η διαδικασία αυτή θα κρατήσει δύο μήνες και θα συμπέσει με την εκδίκαση της προσφυγής των σταθμών Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ και της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής για το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, στις 2 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Τότε θα γνωρίζουμε αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και ποιοι θα είναι οι «τυχεροί» σταθμοί.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της έβδομης άδειας, ενώ στη συνέχεια, αν κοπεί και άλλος σταθμός και στο μεταξύ εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, θα υπάρξει και δεύτερη προκήρυξη.

 

Πηγή: typologies.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:22
Exit mobile version