ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Ν. Αναστασιάδης: Στενή συνεργασία με την Ελλάδα για ΑΟΖ, Κυπριακό και Τουρκία

09.02.2018 06:56

 

Ταυτοχρόνα, «παραμένω αποφασισμένος για συνέχιση του διαλόγου, τουλάχιστον όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές άμεσα. Όσον αφορά όμως μια Διάσκεψη για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνει μια καλή προετοιμασία»: δηλώνει επίσης για να προσθέσει, «αν εξαρτάτο από τη δική μας πλευρά δεν θα καταλήγαμε στο ατυχές αποτέλεσμα του Κραν Μοντανά».

Στην συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απαντά και σε θέσεις, που διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν λίγες ημέρες. Ειδικότερα, στην θέση Τσαβούσογλου, ότι «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη νήσο Κύπρο», ο κ. Αναστασιάδης απαντά ότι «Ελλάδα και Κύπρος διαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης και μόνον».

Μέσω της συνέντευξής στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος στέκεται «δίπλα στους αδελφούς μας -της Ελλάδος- σε όλους τους αγώνες και όλες τις προσπάθειές τους σε όλα τα μέτωπα, εθνικά, πολιτικά, οικονομικά κ.α.». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, περιλαμβάνεται η στήριξη , που απαιτείται, μετά την λήξη των μνημονίων.

Στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση για το ονοματολογικό υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται για ένα πολιτικό, μονάχα θέμα, αλλά για εθνικό, που αγγίζει τις καρδιές και τις ευαισθησίες των απανταχού της γης Ελλήνων». Όμως , ταυτόχρονα σημειώνει ότι πρόκειται για ένα θέμα, «που χρήζει χειρισμού από την ίδια την Ελλάδα». «Εμείς», διαβεβαιώνει, «συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους χειρισμούς των αδελφών μας Ελλήνων».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:54
Exit mobile version