search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Εκδήλωση της Κάριτας Αθήνας: «Δεν υπάρχουν ξένοι, μόνο φίλοι που ακόμα δεν έχεις γνωρίσει»

26.03.2018 10:43
Επιστρέφει στην ΕΡΤ η Βίκυ Φλέσσα - «Ο ενωτικός λόγος του Μητσοτάκη είναι ό,τι χρειάζεται η χώρα» - Media

Με το σύνθημα «Δεν υπάρχουν ξένοι, μόνο φίλοι που ακόμα δεν έχεις γνωρίσει. Η γεφύρωση των λαών, των θρησκειών & των πολιτισμών μέσα από τη δύναμη της φιλίας» η Κάριτας Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των καινοτόμων προγραμμάτων, που εφαρμόζονται στον Τομέα Προσφυγικού Έργου, σε συνεργασία με τηΛεόντειο Σχολή Αθηνών, την Τέταρτη 28 Μαρτίουκαι ώρα 19:00 στο θέατρο της Σχολής (Νεϊγύ 17, Πατήσια).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη δημιουργίας φιλικών σχέσεων μεταξύ οικογενειών της τοπικής μας κοινότητας και προσφύγων, οι οποίοι φιλοξενούνται σε 44 δομές της Οργάνωσης, καθώς η γεφύρωση των λαών, των θρησκειών και των πολιτισμών επιτυγχάνεται μέσα από τη δύναμη της φιλίας.

Συγκεκριμένα, θα γίνει η παρουσίαση των Προγραμμάτων  Φιλίας (BuddyProgram), Κοινωνικής ‘Ενταξης& Βιοπορισμού (Integration&Livelihoods) και Προσωπικής Ενδυνάμωσης & Ανάπτυξης (RefugeeCoaching), που εκτελούνται για την υποστήριξη των 870 επωφελούμενων της, αναγνωρισμένων προσφύγων/αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας της CaritasInternationalis  «Μοιράσου το ταξίδι» (‘’Share the Journey’’), που εγκαινίασε ο Πάπας Φραγκίσκος τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει έως και το 2019!

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην αγάπη και τη φιλία: μαθητές και απόφοιτοι της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, παιδιά προσφύγων από τις Δομές Φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας, υπό την επίβλεψη της εθελόντριας καθηγήτριας Κατερίνας Δευτερέβου του Ωδείου Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής και μέλη της διαπολιτισμικής νεανικής ορχήστρας El Sistema Greece με τη συμμετοχή επωφελούμενου της Οργάνωσης, θα στείλουν με ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα τους για τη σημασία της φιλίας χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς σύνορα!

Ας σημειωθεί, πώς με το Πρόγραμμα Φιλίας, που ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς, υποστηρίζεται η δημιουργία φιλικών σχέσεων με ελληνικές και οικογένειες προσφύγων μέσω της αλληλογνωριμίας, της κοινής συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, της ανάπτυξης διαπροσωπικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, καθώς και της συμπαράστασης σε θέματα καθημερινότητας.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά κι ελπιδοφόρα, καθώς ελληνικές οικογένειες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα κι έχουν δημιουργήσει κοινωνικές επαφές με οικογένειες από την Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ από κοινού συμμετέχουν σε δραστηριότητες που οργανώνονται από την Κάριτας Αθήνας.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης & Βιοπορισμού αφορά σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων για ενήλικες όπως ταχύρρυθμα/εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας, σεμινάρια ετοιμότητας εργασίας και εξοικείωσης με αντίστοιχα περιβάλλοντα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανάπτυξη εργαλείων επικοινωνίας με εργοδότες (σύνταξη βιογραφικού),  προσέλκυση εργοδοτών και υποστήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία της συνέντευξης και της πρόσληψης, μαθήματα Αγγλικών, υπολογιστών, δραματοθεραπείας και yoga, καθώς και για παιδιά όπως μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας, υπολογιστών, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργίας αντικειμένων με ανακυκλώσιμα υλικά.

Τέλος, η Κάριτας Αθήνας με το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Προσωπικής Ενδυνάμωσης & Ανάπτυξης (Refugee Coaching) «Από εδώ και πέρα …τι;» ενισχύει την υποστήριξη ενηλίκων επωφελουμένων για την ανακάλυψη/υλοποίηση των στόχων τους, με την αφιλοκερδή συμμετοχή εθελοντών coaches-μελών του Hellenic Institute of Coaching Greece& Cyprus.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:10