ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β στο Χαϊδάρι

27.03.2018 05:36

 

Το πιο πρόσφατο κρούσμα της νόσου είναι ένα 4χρονο αγοράκι, το οποίο νόσησε την προηγούμενη Πέμπτη 22/3 και νοσηλεύεται αυτήν τη στιγμή στηΜονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών«Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Οι θεράποντες ιατροί έχουν ταυτοποιήσει ότι πρόκειται για Μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Το περιστατικό  καταγράφηκε σε παιδικό σταθμό του Χαϊδαρίου, ο οποίος συστεγάζεται με Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και έχει θορυβήσει τους γονείς των παιδιών. Επισημαίνεται ότι έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό του σταθμού να λάβει άμεσα μέτρα χημειοπροφύλαξης.

Η μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της εποχικής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν γονείς και ασθενείς.

Η «ύπουλη νόσος» της μηνιγγίτιδας Β, εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, ενδέχεται να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή και θάνατο μέσα σε μόνο 24  ώρες.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων. Εμβόλιο υπάρχει αλλά δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ για όλα τα παιδιά και τους ενήλικες.

Πηγή: iatropedia.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:44
Exit mobile version