ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:50
MENU CLOSE

Ανταρσία στην Google για το μυστηριώδες «κενό αέρος»

22.06.2018 14:07

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Business Insider, τα προβλήματα για την Google άρχισαν όταν εννέα μηχανικοί software έκαναν ανταρσία γύρω από ένα μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «κενό αέρος» (air gap).

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς είναι το project αυτό, πέραν του ότι ήταν ένα πολύ προηγμένο χαρακτηριστικό ασφαλείας, ωστόσο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους μηχανικούς της εταιρείας οι οποίοι κάλεσαν την εταιρεία να μην προχωρήσει σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τελικά, καθώς το κύμα αντιδράσεων μέσα στην Google φούσκωνε, οι υπεύθυνοι του «κενού αέρος» αποφάσισαν να ματαιώσουν το project, και από φόβο μην υπάρξουν διαρροές που θα έπλητταν την εταιρεία.

Ήδη, η Google έχει δεχθεί πυρά για τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα έκανε ακριβέστερη την ανάλυση στοιχείων από drones, με εκατοντάδες υπαλλήλους να υπογράφουν αίτηση για απόσυρση της εταιρείας από το πρόγραμμα.

Μετά τις αντιδράσεις, η Google ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε σχέση με προγράμματα στρατιωτικής χρήσης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ σχετικά με τις αποκαλύψεις για το «κενό αέρος» δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

Πληροφορίες: Business Insider

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:42
Exit mobile version