search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:58
MENU CLOSE

Η Google απέλυσε 28 εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν κατά του Project Nimbus με την ισραηλινή κυβέρνηση

18.04.2024 17:04
google

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε στην απόλυση 28 υπαλλήλων μετά τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες κατά της σύμβασης cloud της εταιρείας με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η μητρική Alphabet είπε ότι ένας μικρός αριθμός διαμαρτυρόμενων υπαλλήλων εισήλθε και διέκοψε την ομαλή ροή εργασίας σε κάποια από τα γραφεία της εταιρείας.

«Η παρεμπόδιση της εργασίας άλλων εργαζομένων και η αποτροπή πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας είναι ξεκάθαρη παραβίαση των πολιτικών μας και εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Google είπε ότι ολοκλήρωσε μεμονωμένες έρευνες, με αποτέλεσμα την απόλυση 28 εργαζομένων, και θα συνεχίσει να ερευνά και να αναλαμβάνει δράση όπως απαιτείται.

Σε μια δήλωση στο Medium, οι εργαζόμενοι της Google που συνδέονται με την εκστρατεία No Tech for Apartheid τις χαρακτήρισαν «κατάφωρη πράξη αντιποίνων» και είπαν ότι ορισμένοι υπάλληλοι που δεν συμμετείχαν άμεσα στις διαδηλώσεις της Τρίτης ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που απολύθηκαν από την Google.

«Οι εργαζόμενοι της Google έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις της εργασίας μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η διαμαρτυρόμενη ομάδα των εργαζομένων λέει ότι το Project Nimbus, ένα συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στην Google και την Amazon.com το 2021 για την παροχή υπηρεσιών cloud στην ισραηλινή κυβέρνηση, υποστηρίζει την ανάπτυξη στρατιωτικών εργαλείων από το Ισραήλ.

Στη δήλωσή της, η Google υποστήριξε ότι η σύμβαση Nimbus «δεν απευθύνεται σε εξαιρετικά ευαίσθητους, ταξινομημένους ή στρατιωτικούς τομείς εργασίας που σχετίζονται με όπλα ή υπηρεσίες πληροφοριών».

Οι διαμαρτυρίες στη Google δεν είναι καινούργια υπόθεση. Το 2018, οι εργαζόμενοι ώθησαν με επιτυχία την εταιρεία να τερματίσει ένα συμβόλαιο με τον αμερικανικό στρατό, το Project Maven, με σκοπό την ανάλυση εικόνων από αεροσκάφη με πιθανή εφαρμογή σε πολεμικές συγκρούσεις.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42