ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Ο Τραμπ πάει για... καυγά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Πιο εύκολη μια συνάντηση με τον Πούτιν

10.07.2018 14:02
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή ακόμα και από την ίδια την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη.
 
«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο (…) και υπάρχει και ο Πούτιν», δήλωσε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε», δήλωσε ο Τραμπ για την πρώτη του διμερή συνάντηση κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ρώσο ομόλογό του.
 
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός, αλλά ότι είναι ανταγωνιστής. Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη για μια επίσκεψη που περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πούτιν στο Ελσίνκι.