ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:39
MENU CLOSE

Και τώρα τι κάνουμε; - Γρίφος η απομάκρυνση κουφαριού φάλαινας 20 μέτρων (Video)

25.09.2018 12:39
 
Οι αρχές στην Αυστραλία πονοκεφαλιάζουν προσπαθώντας να βρουν τρόπο να απομακρύνουν το κουφάρι μίας φάλαινας, μήκους 20 μέτρων, από μία απομακρυσμένη παραλία και να το μεταφέρουν στο Βασιλικό Εθνικό Πάρκο του Σίδνεϊ. Μυστήριο παραμένει μέχρι σήμερα πώς ξεβράστηκε πριν από μία εβδομάδα το τεράστιο αυτό πλάσμα, καθώς και σε ποιο είδος ανήκει.
 
Ο επικεφαλής του Οργανισμού για τη Διάσωση και την Ερευνα των Κητών στην Αυστραλία (ORRCA), Τζος Φάρελ, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ότι πιθανόν η φάλαινα να ήταν άρρωστη, να χτυπήθηκε από ένα πλοίο ή απλά να πέθανε λόγω γήρατος. Ψάχνουν ακόμα όμως να βρουν σε ποιο είδος ανήκει.
 
Πρόκειται για μία μεγάλη φάλαινα, πιθανόν να πρόκειται για πετροφάλαινα ή για γαλάζια φάλαινα. Οι επιστήμονες όμως αποκλείουν το γεγονός να ανήκει στην κατηγορία των μεγάπτερων φαλαινών, κοινώς καμπούρα φάλαινα, λόγω του μεγέθους της αλλά και λόγω του πού βρίσκεται το ραχιαίο πτερύγιο. Τις επόμενες ημέρες οι επιστήμονες θα γνωρίζουν ακριβώς καθώς λήφθηκαν δείγματα DNA του κήτους.
 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36
Exit mobile version