ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:14
MENU CLOSE

Υπουργείο Αυτοκτονιών όρισε η Τερέζα Μέι

12.10.2018 18:07

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αυτοκτονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους άνδρες κάτω των 45 ετών. «Μπορούμε να θέσουμε τέλος στο στίγμα που εξανάγκασε τόσους πολλούς να υποφέρουν σιωπηρά» δήλωσε η Μέι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. «Μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την τραγωδία που παίρνει τόσο πολλές ζωές. Και μπορούμε να δώσουμε την προτεραιότητα που αξίζουν στην ψυχική υγεία των παιδιών μας» πρόσθεσε.

Η φιλοδοξία της βρετανικής κυβέρνησης, όπως εξήγησε στο BBC ο υφυπουργός Υγείας Ματ Χάνοκ, είναι να δοθεί και στην ψυχική υγεία το βάρος που έχει δοθεί στη σωματική. Αυτό είναι και το νόημα του ορισμού ενός υπουργού πρόληψης των αυτοκτονιών.

Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προανήγγειλε τη χρηματοδότηση 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής που θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που εκδηλώνουν αυτοκτονικές σκέψεις και άλλα προβλήματα υγείας. «Ως υπουργός Υγείας, έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που έχασαν οικεία τους πρόσωπα τα οποία έθεσαν τέλος στη ζωή τους» ανέφερε η Τζάκι Ντόιλ Πράις, θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε αυτό.

Έκθεση έχει δείξει πάντως, ότι θα χρειαστεί γενναία χρηματοδότηση των υποδομών ψυχικής υγείας που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως έλλειψη προσωπικού και απουσία ελέγχων για τις δαπάνες τους.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:13
Exit mobile version