ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Καθησυχαστικός ο Ντράγκι για την κρίση στην Ιταλία

25.10.2018 14:53

 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε ότι η Ιταλία θα βοηθήσει τις τράπεζες της, καταθέτοντας έναν προϋπολογισμό που θα συμβάλει στη μείωση των αποδόσεών των κρατικών ομολόγων.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το περιθώριο μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ομολόγων περιορίζεται όλο αυτό το διάστημα, παρόλο που η ΕΚΤ αγοράζει Ιταλικά και όχι Ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

Ακολούθως απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα των ημερών: «Τι μπορεί κανείς να κάνει σε ότι αφορά τις τράπεζες, δεδομένης της διεύρυνσης των σπρέντς που παρατηρήθηκε τους τελευταίους πέντε έως έξι μήνες; Μπορεί να υπάρχουν και άλλες απαντήσεις, αλλά η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι να ρίξουμε τους τόνους και να μην αμφισβητήσουμε το συνταγματικό υπαρξιακό πλαίσιο του ευρώ».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν σε συμφωνία Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση για το Βrexit λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σκληρό Brexit, κάτι που θα προκαλούσε ανησυχία στις αγορές και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Τέλος, αρνήθηκε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει περιέλθει σε φάση ύφεσης, παρότι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν οτι η ΕΚΤ θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:47
Exit mobile version