search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:29
MENU CLOSE

Ιταλία: Σε ποια πόλη και γιατί θα απαγορευτεί η μεταμεσονύκτια απόλαυση του παγωτού… (Photos)

25.04.2024 13:00
ιψε ωψρεαμ νες

Η περιπλάνηση στα πλακόστρωτα του Μιλάνου σε αναζήτηση παγωτού μετά τα μεσάνυχτα είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας των κατοίκων της πόλης. Είναι επίσης must για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της μόδας.

Ωστόσο αυτή η αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί σύντομα να αποτελεί … παράνομη πράξη.

Ο Μάρκο Γκρανέλι, αντιδήμαρχος του Μιλάνου με ευθύνη για θέματα ασφάλειας, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εισηγηθεί νόμο για την απαγόρευση της κατανάλωσης φαγητού και ποτού takeaway μετά τα μεσάνυχτα, για να προστατευθεί η ηρεμία στην πόλη.

«Στόχος μας είναι να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνικότητα και τη διασκέδαση από τη μία και την ειρήνη και την υγεία των κατοίκων από την άλλη», έγραψε στα social media ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: «πιστεύουμε σε μια βιώσιμη πόλη, όπου οι νέοι και οι γηραιότεροι θα έχουν χώρους που μπορούν να τους μοιραστούν».

«Να μειωθεί ο θόρυβος…»

Η απαγόρευση φαγητού και ποτού takeaway μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Μιλάνου, είναι απαραίτητο μέτρο για να μειωθεί ο θόρυβος στις περιοχές κατοικίας.

Αν περάσει η απαγόρευση, θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου μήνα και θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη, εκείνων που επικαλούνται την ιταλική κουλτούρα και τις συνήθεις των κατοίκων της πόλης.

Οι Μιλανέζοι είναι υπερήφανοι για το παγωτό τους και λένε πως έχουν τις καλύτερες τζελατερίες στον κόσμο.

Μάλιστα γίνονται παθιασμένες συζητήσεις για το ποια είναι η καλύτερη τζελατερία. «Ο καθένας μας έχει μια που του αρέσει περισσότερο», λέει ο Λούκα Φινάρντι, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Mandarin Oriental, που βρίσκεται στην πλευρά εκείνων που υποστηρίζουν την μιλανέζικη παράδοση για το μεταμεσονύχτιο παγωτό.

Για ορισμένους επαγγελματίες η απαγόρευση είναι μέτρο που υπερβαίνει την κοινή λογική. Ο Μάρκο Μπαρμπιέρι, γενικός γραμματέας της Ένωσης Καταστημάτων Λιανικής της Ιταλίας, Confcommercio, δήλωσε στο CNN ότι δεν είναι λογικό μια οικογένεια να βγαίνει νυχτερινή βόλτα για πίτσα και παγωτό και να κινδυνεύει να της επιβληθεί πρόστιμο.

Ο Μπαρμιπέρι κατανοεί την ενόχληση κάποιων κατοίκων για τη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για συμβιβαστική λύση.

«Το Μιλάνο έχει πολλούς χώρους που είναι ιδανικοί για συγκεντρώσεις και δεν προκαλούν ενόχληση στους κατοίκους», λέει, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι νεαροί ούτε καν σκέφτονται να βγουν για βραδινή βόλτα πριν από τις 10, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια.

Ωστόσο η απαγόρευση κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί και οι επαγγελματίες ελπίζουν ότι τουλάχιστον θα έχει πιο ήπια μορφή.

«Παγωτό, νερό και πίτσα εκτός…»

«Ελπίζουμε να βγουν το παγωτό, το νερό και η πίτσα από τη λίστα» της απαγόρευσης, λέει ο Μπαρμπιέρι.

Μια αντίστοιχη πρωτοβουλία είχαν πάρει οι τοπικές αρχές και το 2013, αλλά τελικά η προσπάθεια επιβολής περιοριστικών μέτρων δεν πέρασε καθώς εκδηλώθηκε έντονη αντίδραση. Μάλιστα τότε είχε δημιουργηθεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας με το σύνθημα «Κάντε κατάληψη στο παγωτό»…

Οι Μιλανέζοι έχουν περιθώριο λίγων ημερών να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη δημοτική αρχή πριν γίνει η συζήτηση για την επιβολή της απαγόρευσης του μεταμεσονύκτιου παγωτού και είναι ασαφές αν θα αναζωπυρωθεί το κίνημα … κατάληψης του παγωτού.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε Τζουλιάνι και άλλους 17 για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020

Αφγανιστάν: Τι έγινε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τη μέρα που έφυγαν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες, τον Αύγουστο του 2021

Πώς ένας αλιγάτορας προκάλεσε αναστάτωση σε αεροπορική βάση της Φλόριντα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:26