ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Στη «σκιά» του ανοίγματος των λογαριασμών, συνάντηση Σημίτη-Φώφης τη Δευτέρα

15.11.2018 13:24
 
Μετά τη σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, αλλά και τη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απαντήσουν συντονισμένα στην κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, μετά την εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, ένα νέο «μέτωπο» ανοίγει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ με τη Χαριλάου Τρικούπη να περιγράφει τη στρατηγική της μέσω του Σταμάτη Μαλέλη με τη φράση: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Θα απαντάμε και θα απαντάμε με γλώσσα σκληρή».
 
Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον κ. Σημίτη εντάσσεται στην στρατηγική του ΚΙΝΑΛ ευθείας απόκρουσης των κατηγοριών της κυβέρνησης, κάτι που φάνηκε και στη συζήτηση στη Βουλή, όπου η πρόεδρος της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της σκανδαλολογίας.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Γεννηματά αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και στο μέτωπο των σχέσεων με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και το εντεινόμενο φλερτ τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα παραβρεθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος η οποία θα επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του Φρ. Τιμεμρμανς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:45
Exit mobile version