ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Πού βρίσκονται σήμερα οι Κορκονέας και Σαραλιώτης - Το «δε θα ζητήσω συγγνώμη από κανέναν δεκαπεντάχρονο»

07.12.2018 17:31

 

Ο 47χρονος σήμερα Κορκονέας εκτίει ποινή ισόβια κάθειρξης, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας, ο Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. Ο 41χρονος σήμερα Σαραλιώτης φέρεται να εργάζεται σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό, με βασική υπερασπιστική γραμμή από πλευράς Κορκονέα, την ενοχοποίηση του νεκρού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια. Η στάση του ειδικού φρουρού είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του από τον Αλέξη Κούγια, που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του, τον Φλεβάρη του 2017. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος, μετά τη «ρήξη» με τον εντολέα του, όταν τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, εκείνος (ο Κορκονέας) απάντησε ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί». Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης ότι ο Κορκονέας απαγόρευσε και στον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη «γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που διεξάγεται πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version