search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:59
MENU CLOSE

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος και ο «Κοντός» – Φέρεται ως ηθικός αυτουργός

28.04.2024 16:35
opadii via new

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ένας ακόμη εκ των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο συγκεκριμένος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός» φέρεται να βρισκόταν μέσα στο γήπεδο και να έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία «…με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη.

Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή στα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Συνελήφθησαν ανήλικοι για διακίνηση ναρκωτικών – Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Φθιώτιδα: Φωτιά στη Στυλίδα – Στη «μάχη» και εναέρια μέσα

Πάτρα: «Μπαράζ» υποθέσεων και συλλήψεων για ενδοικογενειακή βία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:52