ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:53
MENU CLOSE

Διατροφή για την καρδιά: Πόσο μειώνει και τον κίνδυνο διαβήτη

19.01.2019 08:10

 

Πλην των γονιδιακών παραγόντων, πολλούς από αυτούς μπορούμε να τους ελέγξουμε. Ένας βασικός παράγοντας είναι η διατροφή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, οι άνθρωποι που ακολουθούν τουλάχιστον 4 από τις 7 βασικές οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας για την υγεία της καρδιάς, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 79%.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η φιλική προς την καρδιά διατροφή, δεν ωφελεί μόνο την καρδιαγγειακή υγεία αλλά αποτρέπει και τον κίνδυνο διαβήτη.

Στους παράγοντες που πρέπει να ελέγχει κανείς για να αποκομίσει τα οφέλη περιλαμβάνονται η πίεση, η γλυκόζη, η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα και το βάρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση διατροφής φιλικής προς την καρδιά στο στάδιο του προδιαβήτη έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Joshua J. Joseph, δήλωσε ότι ήταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση ανθρώπων με φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης με όσους είχαν πρόβλημα με αυτή.

Όσοι είχαν φυσιολογικά επίπεδα και πληρούσαν τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά παράγοντες που υποδικνύει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, είχαν κατά 80% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη.

Όσοι ήταν ήδη προδιαβητικοί ή διαβητικοί και πληρούσαν τέσσερις από αυτούς τους παράγοντες δεν είχαν κάποιο όφελος ως προς τη μείωση του κινδύνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.

Πηγή: onmed.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version