ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:24
MENU CLOSE

Νέο φιάσκο για την Apple: Mας παρακολουθούν μέσω facetime!

29.01.2019 08:17

 

Οι χρήστες που καλούν από iPhone κάποιον άλλο, ο οποίος επίσης έχει iPhone, μπορούν να «κρυφακούν» ακόμη και αν το τηλέφωνο του δεύτερου ακόμα καλεί. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις το τηλέφωνο-στόχος μπορεί να στείλει βίντεο του χρήστη χωρίς τη γνώση του.

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι ετοίμασε μια διόρθωση και η σχετική ενημέρωση ασφαλείας του λογισμικού θα είναι διαθέσιμη μέσα σε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς. Στο μεταξύ, η Apple φαίνεται να έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα των χρηστών να κάνουν ομαδικές κλήσεις μέσω FaceTime.

Το κενό ασφαλείας συμβαίνει, όταν και οι δύο χρήστες iPhone «τρέχουν» την έκδοση 12.1 ή νεότερη του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple. Η δυνατότητα λαθρακρόασης ενεργοποιείται, όταν το λογισμικό που εμπλέκεται στην πραγματοποίηση ομαδικής βιντεοκλήσης και το οποίο είχε κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο, ενεργοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν έχει αποδεχθεί την κλήση άλλου προσώπου. Η λαθρακρόαση σταματά μόνη της, όταν ο χρήστης δεν απαντήσει το τηλέφωνο μετά από πολλές κλήσεις.

Επιπλέον, όταν ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο στο πλάι του iPhone για να μπλοκάρει την κλήση, αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποστολή βίντεο σε αυτόν που καλεί, χωρίς να το ξέρει ο αποδέκτης της κλήσης.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει «θόρυβο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανήσυχοι χρήστες -μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσι- πρότειναν να απενεργοποιηθεί τελείως η λειτουργία του FaceTime μέσω του μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου.

Από…σατανική σύμπτωση, το πρόβλημα αποκαλύφθηκε την «Εθνική Μέρα Ιδιωτικότητας» στις ΗΠΑ!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07
Exit mobile version