ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με το Twitter - Ποια υπηρεσία διέκοψε «προσωρινά»

05.09.2019 18:41
 
Μια όχι ιδιαίτερα γνωστή δυνατότητά του διέκοψε προσωρινά το Twitter, αφότου ο λογαριασμός του ιδρυτή του και CEO της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ έπεσε θύμα χάκινγκ.
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τη δυνατότητα των χρηστών να ανεβάζουν tweets μέσω της υπηρεσίας SMS, με το αιτιολογικό ότι επιθυμεί «να προστατεύσει τους λογαριασμούς των χρηστών του».
 
To Twitter εξήγησε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση «λόγω προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας» και επισήμανε ότι θα επανενεργοποιήσει την υπηρεσία «σε αγορές που εξαρτώνται από τα SMS για αξιόπιστη επικοινωνία».
 
Η απόφαση αυτή πλήττει κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα δίκτυα του internet είναι προβληματικά ή σε χώρες με αυταρχικές κυβερνήσεις οι οποίες όταν τις βολεύει «κατεβάζουν τους διακόπτες» πρόσβασης στο διαδίκτυο.
 
Από την άλλη πλευρά, η μέθοδος τουιταρίσματος μέσω SMS ενέχει κινδύνους, καθώς οι χρήστες θα πρέπει να προσθέσουν στο λογαριασμό τους τον αριθμό του κινητού τους, δίνοντας τη δυνατότητα για χακάρισμα ή, ακόμα χειρότερα για «πειρατεία» του λογαριασμού.
 
Πλέον το Twitter εξετάζει διάφορες μεθόδους ταυτοποίησης του χρήστη, πριν επανενεργοποιήσει το τουιτάρισμα μέσω SMS.
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:31
Exit mobile version