ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:01
MENU CLOSE

Όλοι οι Joker της μεγάλης οθόνης - Ποιος ήταν ο καλύτερος;

08.10.2019 18:46

 

Ωστόσο, το «Joker» δεν είναι η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται η νέμεσι του Μπάτμαν, ούτε είναι η πρώτη ιστορία στην οποία μαθαίνουμε για το πώς ένας άνθρωπος καταλήγει να γίνει ο φονικός κλόουν της Γκόθαμ Σίτι.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιοι από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Joker στο σινεμά και επαφίεται στις προτιμήσεις του καθενός για το ποιος ήταν ο καλύτερος:

1. Χιθ Λέτζερ (The Dark Knight-2008)

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Τζόκερ του Χιθ Λέτζερ (που πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας) δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ερμηνεία του ως ο ψυχωτικός κλόουν αντίπαλος του Μπάτμαν. Ο Λέτζερ πήρε μεταθανάτιο Όσκαρ για την ερμηνεία του και δικαίως, καθώς δεν υποδύθηκε τον Joker, ΕΓΙΝΕ ο Joker.

2. Τζακ Νίκολσον (Batman-1989)

Όταν η Warner εξέφρασε την ανησυχία της για το ύφος και στιλ του «Batman» του Τιμ Μπάρτον και ζήτησε περισσότερα εφέ, ο Μπάρτον φέρεται να είπε: «Τι τα θέλετε τα περισσότερα εφέ; Έχετε τον Νίκολοσον». Ο Νίκολσον έφερε τον Joker στα μέτρα του και συνδύασε τον εφιάλτη με το χιούμορ.

3. Σεζάρ Ρομέρο (Batman-1966)

Απόλυτα προσαρμοσμένος στο χαλαρό και διασκεδαστικό στιλ της σειράς και της ταινίας, ο Joker του Ρομέρο είναι αστείος, υστερικός και… με μουστάκι, καλυμένο κάτω από το μέικ απ του κλόουν.

4. Ζακ Γαλιφιανάκης (The Lego Batman Movie-2017)

Ο δημοφιλής κωμικός δάνεισε τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων και, προφανώς, ήταν πολύ «φιλικός για την οικογένεια».

5. Χόακιν Φίνιξ (Joker-2019)

Με το Χρυσό Φοίνικα των Καννών υπό μάλης, ο Joker του Φίνιξ είναι πραγματικά εφιαλτικός, με τον ηθοποιό να εμφανίζεται αποστεωμένος, και βουτηγμένος στην ψυχοπάθεια.

6. Τζάρεντ Λίτο (Suicide Squad-2016)

Ο ρόλος αποδείχθηκε τελικά πιο… περιφερειακός απ’ όσο είχε αρχικά φανεί, ωστόσο ο Λίτο τράβηξε στα όρια -κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα εσπασε- τον χαρακτήρα, όσο λίγο κι αν εμφανίστηκε.

(η κεντρική φωτογραφία είναι από το περίφημο κόμικ «The Killing Joke» των Άλαν Μουρ και Μπράιαν Μπόλαντ, της DC Comics)

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:01
Exit mobile version