ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους στις εξέδρες στο Γαλλία - Τουρκία 1-1 (Photo | Video)

14.10.2019 16:25

 

 

Νωρίτερα, η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, 30.000 Τούρκοι φίλαθλοι από την Γερμανία και το Βέλγιο αναμένονταν στο στάδιο του Stade de France, στο Παρίσι, ενώ πριν το ματς υπήρχαν φόβοι αποδοκιμασιών στον Εθνικό ύμνο της Γαλλίας. 

Η κατάσταση μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας ήταν έκρυθμη και για αυτό το λόγο οι γαλλικές αρχές επιστράτευσαν 600 πράκτορες και 1.400 σεκιούριτι, έτσι ώστε να αποτρέψουν τυχόν περιστατικά με εντάσεις μεταξύ των οπαδών. Δηλώσεις σε χαμηλό τόνο έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές. 

Γάλλοι πολιτικοί ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς, αλλά δεν εισακούστηκαν. 

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Stade de France, αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:23
Exit mobile version