ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:58
MENU CLOSE

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να τυπώσει δραχμές» - Συνέντευξη του βιογράφου του Ολάντ

19.10.2019 07:45

 

Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Monde» και βιογράφος του Ολάντ, Φαμπρίς Λομ: «Την επομένη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 ο Βλαντίμιρ Πούτιν παίρνει τηλέφωνο τον Φρανσουά Ολάντ και του λέει ότι δέχτηκε ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές για να τυπώσει δραχμές, διότι η Ελλάδα δεν έχει την εγκατάσταση για να τυπώσει νέο νόμισμα».

Ο συγγραφέας προσθέτει ότι κατά την αφήγησή του «δεν έδωσε λεπτομέρειες ο πρώην Γάλλος πρόεδρος για το ποιος ακριβώς υπέβαλε το αίτημα στον Πούτιν, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι το έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας».

Η αντίδραση του Γάλλου προέδρου; «Δεν το περίμενε» δηλωνει ο Λομ, «ξαφνιασμένος κα αμήχανος, ο Ολάντ ξέρει ότι ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος και δεν λέει τίποτα χωρίς λόγο. Δεν σκέφετεται καν ότι ο Πούτιν μπορεί να λέει ψέματα, διότι είναι εύκολο κάποιος να το επιβεβαιώσει αν θέλει. Οπότε σίγουρα δεν είναι ψέμα. Από την άλλη, ο Ολάντ βλέπει δύο σενάρια: ή ο Πούτιν θέλει να περάει το μήνυμα “προσέξτε, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να φύγουν από το ευρώ” ή να πει “καλά , αν βγουν από το ευρώ οι Έλληνες δεν θα φταίει η Ρωσία”. Ο ίδιος ο Ολάντ δεν είχε την απάντηση, αλλά στενοχωρήθηκε», σημειώνει ο Λομ.

Λίγο πριν βγει το βιβλίο στη Γαλλία, οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν αυτό το περιστατικό, «αλλά ο Πούτιν δεν απάντησε ποτέ, το ίδιο και ο Τσίπρας», λέει ο Φαμπρίς Λομ και προσθέτει: «Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν το διέψευσε, εδώ και τρία χρόνια που βγήκε το βιβλίο».

«Είναι ένα από τα μυστικά του 2015. Ο Τσίπρας ξέρει γιατί οι ελληνικές αρχές πήραν τον Πούτιν, και μόνο εκείνος μπορεί να απαντήσει σχετικά με αυτό το ζήτημα», σημειώνει ο βιογράφος του Ολάντ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:53
Exit mobile version